Datum: 26.09.2016

Modelování sladkovodního rybářství

Workshop v rámci projektu EU Climefish 21- 23 září 2016 České Budějovice, Česká republika Účastníci ze 7 evropských zemí setkali v Hydrobiologickém ústavu BC AV ČR v Českých Budějovicích k projednání dalšího pokroku při modelování změn ryb ekologie a rybolovu spojených s klimatickou změnou.

Workshop v rámci projektu EU Climefish

21- 23 září 2016 České Budějovice, Česká republika

Účastníci ze 7 evropských zemí setkali v Hydrobiologickém ústavu BC AV ČR v Českých Budějovicích k projednání dalšího pokroku při modelování změn ryb ekologie a rybolovu spojených s klimatickou změnou. Témata workshopu byla:

 

Klimatické scénáře a limnologické modely - Konverze klimatických scénářů do teploty vody a dalších příslušných limnologických změn prostřednictvím limnologických modelů.

Stručná prezentace Případových studií

Strukturované modely populací ryb - prezentace a diskuse o modelovacích přístupech ke strukturované populační dynamice; Identifikace klíčových demografických procesů, které jsou ovlivněny změnou klimatu.

Ekosystémové modely - diskuze o dostupných a / nebo předpokládaných modelech potravních sítí a přístupy k řešení globálního oteplování vliv na jezerech.

Pilotní implementace základních modelů a diskuse - diskuze o vhodných kvantitativních popisech klíčových procesů, které mají být realizovány v modelových předpokladech; parametrizace a výstupy vliv na náš projekt; demonstrace pomocí dostupných modelu IBM;

Workshop nastínil hlavní potřeby pro spolehlivé modelování problematiky klimatu a nejslibnější modelovací přístupy. Shrnul bezprostřední potřeby před dalším workshopem, který se bude konat v Maďarsku, v roce 2017.

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Hydrobiologický ústav
Na Sádkách 702/7
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA